Solve for Happy

Mo Gawdat stelde zichzelf ten doel om een geluksformule te vinden die keer op keer zou kunnen worden toegepast op ieders leven, met geluk als voorspelbaar resultaat – telkens weer. Mo’s zoektocht naar geluk kreeg een onverwachte wending toen zijn 21-jarige zoon Ali plotseling overleed. Zijn jarenlange onderzoek zou hem en zijn familie redden van de totale wanhoop. En tijdens de verwerking van dit grote verlies vond Mo een nieuwe missie: hij zou zijn bevindingen delen met de hele wereld om zo veel mogelijk mensen te helpen gelukkiger te worden.

Zijn statement is duidelijk: ongeacht de hindernissen op ons pad, de lasten die we met ons meedragen en de beproevingen die we doorstaan, bezit ieder van ons het vermogen om gelukkig te zijn met het bestaan zoals het is. Hoe hij tot die overtuiging komt, lees je in dit positieve en optimistische boek. Doel van de auteur: 10 miljoen mensen gelukkig maken met dit boek.

SOLVE FOR HAPPY

Beschikbaar in 33 verschillende talen

”A powerful personal story woven with a rich analysis of what we all seek in a way we can act upon”

Sergey Brin, Founder Google

”Some highlights from “Solve for Happy”. This good/bad chapter is worth rereading.”

Tim Ferris, Bestselling Author

”Mo has an incredible gift to inspire, educate and teach others how to be happy”

Lewis Howes, School of Greatness

Scary Smart

Kunstmatige intelligentie kan met de snelheid van het licht informatie verwerken zonder afgeleid te raken. Ze kan in de toekomst kijken, resultaten voorspellen – maar waarom is die vooruitgang toch ook griezelig?

Rond 2050 zal kunstmatige intelligentie een miljard keer intelligenter zijn dan de mens, dus een kracht bezitten die ons kan maken of breken. Kunstmatige intelligentie kan met de snelheid van het licht informatie verwerken zonder afgeleid te raken. Ze kan in de toekomst kijken, resultaten voorspellen – maar waarom is die vooruitgang toch ook griezelig? Dat komt door ons.

Mensen ontwerpen de algoritmen die bepalen hoe kunstmatige intelligentie werkt, waardoor de verwerkte informatie een onvolmaakte wereld weerspiegelt. Gaat het dan de verkeerde kant uit? Dat hoeft zeker niet: in Griezelig slim toont Mo Gawdat, auteur van de internationale bestseller De logica van geluk, wat we kunnen doen om machines de juiste dingen te leren.

Met zijn ruim dertig jaar ervaring in de frontlinie van de techsector is niemand beter dan hij in staat om uit te leggen hoe de kunstmatige intelligentie zich nu ontwikkelt. Gawdat laat zien waarom we de koers van kunstmatige intelligentie nú moeten verleggen om de aarde en onszelf in veiligheid te brengen. Dit boek biedt daarmee een optimistische blauwdruk voor een bijzonder uitdagende toekomst.

That Little Voice in Your Head

Bereik geluk door mededogen en vrijgevigheid voor jezelf en voor anderen. That Little Voice in Your Head is de praktische gids voor het bereiken van vreugde van Mo Gawdat, de internationale bestsellerauteur van Solve for Happy. In dit boek onthult Mo hoe we door negatieve zelfpraat te verslaan, ons denken kunnen optimaliseren, onze hebzucht kunnen omzetten in vrijgevigheid, onze apathie in mededogen en kunnen investeren in ons eigen geluk. Dit boek biedt lezers oefeningen om hun mentale processen opnieuw vorm te geven.

Op basis van zijn expertise in programmeren, zijn uitgebreide studie van neurowetenschappen en van verschillende spirituele leringen, legt Mo uit hoe – ondanks hun ongelooflijke complexiteit – onze hersenen zich gedragen op manieren die grotendeels voorspelbaar zijn. Vanuit deze inzichten levert hij deze gebruikershandleiding voor persoonlijk geluk. Geïnspireerd door het leven van zijn overleden zoon, Ali, heeft Mo Gawdat een model voor geluk gedeeld dat gebaseerd is op vrijgevigheid en vrede tegenover onszelf en anderen. Gebruikmakend van zijn ervaring als voormalig Google-manager onthult dit boek een deel van zijn ‘code’ om ons brein te herprogrammeren en afstand te nemen van de misvattingen die het moderne leven ons geeft.